Vlada Slovenije podupire TEŠ 6

Bez autora
Jun 17 2010

Slovenska je vlada prihvatila pismo o potpori kojim izražava političku volju da je energetski projekt TEŠ 6 važan za državu i da je suglasna sa zaduživanjem od 600 milijuna eura kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Pismo će potpisati ministar gospodarstva Matej Lahovnik. Studija EBRD-a pokazala je da projekt nije vođen optimalno, ali je novi menadžment Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) zajamčio znatno veći nadzor nad investicijom. HSE je većinski vlasnik Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ). Cjelokupna investicija u šesti blok TEŠ-a vrijedna je 1,1 milijardu eura, a bez troškova financiranja 997 milijuna eura.

Vlada Slovenije podupire TEŠ 6Slovenska je vlada prihvatila pismo o potpori kojim izražava političku volju da je energetski projekt TEŠ 6 važan za državu i da je suglasna sa zaduživanjem od 600 milijuna eura kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Pismo će potpisati ministar gospodarstva Matej Lahovnik, koji je dodao kako je studija EBRD-a pokazala da projekt nije vođen optimalno, ali je novi menadžment Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) zajamčio znatno veći nadzor nad investicijom. HSE je, dodajmo, većinski vlasnik Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ).

Cjelokupna investicija u šesti blok TEŠ-a vrijedna je 1,1 milijardu eura, a bez troškova financiranja 997 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik